Sanne Mouha
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Mouha © Carline Vandercruyssen

21 dagen gezond: waarom je je favoriete spaghetti echt niet hoeft te mijden. “Koude of opgewarmde pasta is beter voor je lijn”

21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken.  Vandaag dag 13: zeg niet langer spaghetti tegen spaghetti. In de supermarkt wordt de klassieke tarwepasta steeds harder weggedrukt door volkoren- en andere speltslingers en zelfs caloriearme pasta. Men zou schrik hebben om nog naar gewone pasta te grijpen, maar zie: “Koud of heropgewarmd wordt ook gewone spaghetti een pak vezelachtiger en dus gezonder.”

4 reacties

  • Jan Vanstraat

    3 jaar geleden
    Glucomannan zit niks in . Dus waarom koop je het en nog erger waarom zou je het eten als het geen toegevoegde waarde heeft ? Als opvulling van de maag ? Simple drink 2 glazen water voor elk eten. Stort maar op mijn rekening want alleen dit ga je gewicht 10 kg naar beneden. Het enige wat je moet doen hier , is DOEN ! En kost geen geld en is niet nutteloos
  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    Zeer gevaarlijk, oudere spaghetti. Niet opeten, niet doen!
  • Paul Dee

    5 jaar geleden
    Heropgewarmde spaghetti kan je een voedselvergiftiging bezorgen, dit is dus zeker geen "gezond" advies!
  • Mario Adams

    5 jaar geleden
    Glucomannan is alsof je op rubber kauwt. Mijn vrouw eet dat regelmatig omdat er niet veel calorieën in zitten, maar na één of twee happen heb ik het wel gehad.