Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benoit De Freine

Onze leraars worden goed betaald, maar staan minder voor de klas

België betaalt zijn leraars uitzonderlijk goed. Dat blijkt uit een OESO-rapport dat het onderwijssysteem in 35 landen vergelijkt. Daarentegen staan onze leerkrachten minder dan gemiddeld voor de klas.

47 reacties

  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Jennifer Peeters, ik heb het al gezegd, mijn vrouw is leerkracht, ik zie dus ook effectief wat een leerkracht allemaal moet doen. Op papier werken ze inderdaad 28u OP SCHOOL, maar 's avonds zit ze vaak nadat alle huishoudtaken en de kinderen eindelijk in hun bed liggen, nog 1 à 2 uur bezig voor school. Terwijl ik, werknemer privé, kan chillen in de zetel voor tv. Mijn uren zijn vast 38u per week, alles wat daarbij komt wordt ik dubbel betaald, mijn vrouw die kan op haar kin kloppen.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Jennifer Peeters..700 uren per jaar? OP PAPIER..de realiteit is wel anders,maar dat willen vele criticasters tegenover onderwijs vooral niet geweten hebben,enkel al om deze mythe in stand te houden. PS:ik werk in de horeca,ik zou niet in onderwijs willen werken omdat er veel extra bijkomt bovenop hun werk dat ze graag doen..LES geven.
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Marko Decandt. Nu ben je toch aan het overdrijven. In de privé een luilekkerleven tegenover leerkrachten? Het zijn wel die leerkrachten die "maar" 700 uren per jaar moeten werken. Doe eens normaal hé!!!
  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Nee Gregoor Vogels, daar ligt het probleem niet, het probleem is dat leerkrachten geen respect meer krijgen van ouders en leerlingen. Iedereen zit altijd op hun kap. Dan gaan zelf de meest toegewijde leerkrachten iets anders zoeken. En kan je ze het kwalijk nemen? Als ze zien hoe het in de privé gaat? Dat is het luilekkerleven tegenover wat leerkrachten tegenwoordig allemaal moeten doen voor hun job.
  • Gregoor Vogels

    5 jaar geleden
    Decandt, daar heb je het mis. Wie graag in het onderwijs is (idealist), spreekt niet van 'werken' en vindt dat hij te veel verlof heeft. 2 maanden grote vakantie kan nefast zijn voor vele leerlingen die het moeilijker hebben! En het loon? Dat is zéker goed. Het onderwijsprobleem ligt bij een tekort aan leerkrachten die dat beroep kiezen omdat ze dat graag willen doen en niet voor de vele vakanties. Te veel kaf tussen het koren, helaas! In de wijkschool hier nabij eindigt de klasdag te 15.20u...