Club Brugge, financiële alleenheerser op de Belgische markt. In het groen: de omzet in miljoen euro, in het rood de loonkosten in miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Club Brugge, financiële alleenheerser op de Belgische markt. In het groen: de omzet in miljoen euro, in het rood de loonkosten in miljoen euro. © HLN

Club Brugge, financiële alleenheerser op de Belgische markt ondanks Antwerpse miljoeneninvestering Gheysens

Belgisch voetbalOp 24 december pompte Paul Gheysens alweer 5,6 miljoen in Antwerp FC - dat maakt 35 miljoen op drie jaar tijd. De Great Old wil de Belgische top bestormen. Maar is het wel mogelijk om Club Brugge financieel in te halen? 

19 reacties

  • danny buyse

    4 jaar geleden
    @Nicolas Van Hoecke, ik zal niet juist zijn op 1 miljoen euro na maar Club haalt op in de laatste 5 jaar: 11miljoen aan abonnementen inclusief play offs1 per jaar, 8 miljoen aan tv inkomsten, 3 CL campagnes te samen 80 miljoen, verkoop spelers minstens 80 miljoen, sponsoring ? x miljoenen. Als Club amper iets over zou hebben zou ik mij serieus zorgen maken over de andere ploegen.
  • Marc Geldof

    4 jaar geleden
    Qua loonbeheer is Club helemaal niet de primus van de klas. Ze geven over de laatste 5 jaar gemiddeld zo'n 45% van hun omzet uit aan lonen. Bij Gent is dat maar 39%. En dan hou ik nog geen rekening met de horeca inkomsten die bij de meeste clubs gewoon bij de omzet zitten terwijl dit bij Gent apart is (de omzet van het laatste jaar is dus eigenlijk zo'n 72 miljoen), anders sloeg de positieve balans nog meer in de richting van Gent.
  • gilbert Gijdé

    4 jaar geleden
    gheyssens heeft genoeg geprobeerd om het nieuwe stadion tegen te houden,langs de blankenbergsesteenweg-goed gedaan club brugge
  • Ivan De Bruyne

    4 jaar geleden
    Hugo van Gompel, blijf maar verder dromen. Straks heeft club ook nog eens zijn nieuw stadion wat weer een enorme input zal geven op sportief en financieel gebied. Club is weg en zal niet meer bijgehaald worden. Het imperium van club zal alles in België overtreffen. En jaloerse reacties hierop zullen daar niets aan veranderen.
  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    Klopt niet Hugo, de economische cirkel in voetbal is een cyclus van 10 à 15 jaar. Goede naam = goedkoop goede spelers aantrekken en met winst doorverkopen + rijk worden. Ofwel er zélf goede resultaten mee behalen. Slechte naam = 'bekende' einde-loopbaanspelers duur aankopen en met verlies van de hand doen. Met gereed geld zijn altijd de beste zaken te doen, de koper bepaalt dan de condities. Dat geldt al duizenden jaren in alle sectoren. Met lucht kun je vooral andere lucht kopen.