Productie Zeeuwse mosselen gehalveerd, toch krijgen we nog steeds grote hoeveelheden: hoe kan dat? En hoe Zeeuws zijn ze?
Een gemiddelde Belg eet 5 kilo mosselen per jaar, waardoor in ons land alleen al minstens 55 miljoen kilo mosselen aangevoerd worden. Daarbij gaat de voorkeur uit naar Zeeuwse exemplaren, zowel bij de consument als bij chefs. “Ze hebben een volle, romige smaak en zijn gewoon de beste", vertelde sterrenchef Syrco Bakker ons. Maar hoe Zeeuws zijn die mosselen precies? En hoe geraken de producenten elk jaar aan zo’n hoog aantal, zelfs tijdens een slechte oogst?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Klopt het dat je rijst niet opnieuw mag opwarmen? En moet je rijst wassen voor je het kookt? 7 vragen beantwoord door 3 experts
-
143 paaseitjes van 12 supermarkten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?
Niets zo erg als dénken dat je een heerlijk paaseitje met melksmaak gekozen hebt om op te eten en vervolgens je tanden in een eitje met banaansmaak te zetten. De verpakkingen rond paaseitjes zien er leuk uit, maar ze zijn vooral misleidend. Ontdek in de grote HLN-paaseitjesgids de smaken achter de papiertjes van 143 paaseitjes van 12 verschillende supermarkten en bekende merken. -
PREMIUM
Hoe gezond is koffie nu echt? En in welke soort zit de meeste cafeïne? 9 experts beantwoorden 7 vragen
Bijna zeven op de tien Belgen drinken elke dag koffie: gemiddeld zo’n 2,2 koppen per dag. Over het zwarte drankje doen veel feiten en fabels de ronde. Want hoe gezond is het, met de cafeïne die erin zit? Is het verslavend? En wat is de impact op je darmen? Negen voedingsexperts beantwoorden samen zeven vragen over koffie. “Cafeïne is niet het enige laxerende stofje in koffie.” -
-
PREMIUM
Hoe herken je een goéde eclair? Joost Arijs legt uit voor dag van de eclair: “Moet aan deze 3 criteria voldoen”
-
Independer
Dit zijn de 5 populairste autokleuren en zo beïnvloedt de kleur van je wagen de prijs
Zwart, wit of grijs: het klinkt misschien wat eentonig, maar als je auto deze kleur heeft dan kun je rekenen op de nodige waardevastheid als je hem ooit wil verkopen. Daarnaast zijn er nog een paar andere elementen die de restwaarde van een voertuig bepalen. Independer.be maakt je wegwijs. -
HLN Shop
SOS onkruid: hoe pak je het snel en eenvoudig aan? Met deze vijf toestellen is je tuin klaar voor de lente
Om van je buitenruimte opnieuw een paradijselijke place to be te maken, steek je best zo snel mogelijk de handen uit de mouwen. Dit hoeft evenwel niet het einde van je ontspannen weekendjes in te luiden: met het juiste gereedschap zie je meteen resultaat, zónder je uit de naad te moeten werken. HLN Shop stipt een handvol hulpmiddelen aan waarmee het onderhoud van je hof kinderspel wordt. -
HLN Shop
Bakken in een handomdraai: dit doet de keukenrobot in jouw plaats
-
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
-
PREMIUM
Een ‘rougeke’ met passievruchtsmaak: lekker of niet? HLN-biersommelier proeft: “Verraderlijk biertje”
Wie fruitbier zegt, denkt meteen aan bier met rood fruit. Maar brouwerij Mort Subite lanceert deze zomer de Crime of Passion, een fruitbier met passievrucht. Níét als aroma, maar echt met het sap van het fruit in je bier. Zulke creaties flopten eerder al in het verleden: kan dit bier die pogingen doen vergeten? HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft het: “Dit is een verraderlijk biertje.” -
PREMIUM
Luc Bellings proeft 10 potjes rijstpap en buist de helft, maar geeft een verrassende 9/10: “Dit proeft duidelijk naar vanille!”
Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” -
32 miljoen views voor rauwe melk op sociale media, want ‘gezonder dan melk uit de winkel’. Is dat waar?