Luc Bellings proeft streekproducten in zijn restaurant in Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings proeft streekproducten in zijn restaurant in Hasselt. © Mine Dalemans

Wat wordt Het Streekproduct van 2019? Luc Bellings proeft: “Je ziet de oren nog zitten in het kopvlees, heerlijk”

Slagerszoon en topchef Luc Bellings is nog maar net terug van een zomer vol kustklassiekers aan de Noordzee, deze week proeft hij voor ons streekproducten in zijn restaurant De Vork van Luc Bellings in Hasselt. Van West-Vlaamse boerenpaté tot Limburgse droge worsten: Bellings geeft zijn ongezouten mening over de meest in het oog springende vleesbereidingen die meedingen naar de titel Het Streekproduct 2019. “Dit gerookt paardenvlees is een vergeten product, erg zonde.”

7 reacties

  • François Defosse

    5 jaar geleden
    Enkel oude en zieke paarden gaan naar het slachthuis, wie wil zoiets eten?
  • Elke De Meersman

    5 jaar geleden
    wat een vreselijk idee om een paard op te eten. Die paarden komen uit het buitenland zonder eten of drinken en zijn er erg aan toe wanneer ze hier in het slachthuis belanden. Stop die handel!
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Ik eet wekelijks gerookt paardenvlees en het is gewoon smullen en een rasechte lekkernij. Net als schep trouwens, veel beter dan stoofvlees. Een paarden beafsteak eet ik ook regelmatig. Het gerookt paardenvlees komt van den Aldi, voor mij het beste op de markt!
  • censor

    5 jaar geleden
    Wie eet er nu een paard op....komaan zeg....
  • cracco raymond

    5 jaar geleden
    als je de tv koks bezig ziet dan is truffel,olijfolie enz. een streekprodukt.