Sanne Mouha.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Mouha. © Carline Vandercruyssen

21 dagen gezond: “Ik ben moe, dus ik eet niet gezond.” Stop je diepvries dan vol met makkelijke crisismaaltijden

21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 5: Sanne maakt korte metten met het excuus ‘ik ben moe, dus ik eet niet gezond’. Gezonde ‘crisismaaltijden’ zijn de oplossing. “Bespaar jezelf trips naar de frituur en een bange blik op de weegschaal.” Dit zijn haar beste recepten.  

1 reactie

  • Mathieu Vandelook

    5 jaar geleden
    Tijd voor wat meer inspiratie dus en vervolgens worden er gerechten opgesomd waarvoor je 15 ingrediënten nodig hebt. Dan ga ik helaas toch vriendelijk passen.
  1. “Met dit trucje achterhaal je of je goed tegen koffie kan of niet": experte scheidt 5 feiten van fabels over impact van koffie op ons lichaam
    PREMIUM

    “Met dit trucje achterhaal je of je goed tegen koffie kan of niet": experte scheidt 5 feiten van fabels over impact van koffie op ons li­chaam

    Voor 7 op de 10 Belgen kan een kop koffie in de ochtend niet ontbreken. De ene zegt de cafeïne nodig te hebben als oppepper, de andere wordt er zenuwachtig en onrustig van. Welke invloed heeft die koffie op ons lichaam? En wat doet het met onze slaap? De internationale dag van de koffie is de perfecte gelegenheid om enkele feiten van fabels te scheiden. KPNI-therapeute Florence Vanneste legt de impact van koffie op ons lichaam én onze slaap uit. “Soms word je er net slaperig van.”
  2. Expert noemt 5 verrassende plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”
    PREMIUM

    Expert noemt 5 verrassen­de plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”

    Maar liefst 65 procent van de sinds vorig jaar verplichte asbestattesten vermeldt asbest in de woning. Afhankelijk van waar die zit, is dat niet enkel een aanslag op jouw gezondheid, maar ook op je portemonnee. “Als een erkende asbestverwijderaar moet worden ingeschakeld, zit je al snel met een rekening van duizenden euro’s”, waarschuwt experte Cindy Delens van ABL Asbestlabo. Haar jaren ervaring levert vijf tips en een heleboel foto’s op waarmee je zélf asbesthoudende materialen kan herkennen en de verwijderingskosten inschatten.