Olivier Vanderlinden stelt trots zijn Hasseltse graanjenever voor.
Volledig scherm
Olivier Vanderlinden stelt trots zijn Hasseltse graanjenever voor. © Karolien Coenen

Hasseltse graanjenever van Stokerij Vanderlinden en Distillerie Massy: “Met lokale producten en met de nadruk op duurzaamheid”

Wie Hasselt zegt, denkt jenever. Omdat de productie nu nog maar een fractie bedraagt van vroeger werd de naam Hasseltse graanjenever in 1997 in België en in 2007 Europees beschermd. Zo wordt er nog jenever gestoken bij Massy, de oudste stokerij in de streek die aan de basis lag van de Hasseltse graanjenever en die zich in de loop der jaren aanpaste aan de hedendaagse drinkcultuur. Maar ook Olivier Vanderlinden uit Hasselt heeft zich de kneepjes van het vak nog niet zo heel lang geleden eigen gemaakt. In de oude stallen van zijn overgrootouders blies hij in 2017 de traditie van het stoken op ambachtelijke wijze nieuw leven in.

0 reacties